Planiranje jelovnika, pravilna prehrana (zdrava prehrana)
U dječjem vrtiću Zvončić, djeca konzumiraju obroke prema terminskom planu koji prikazuje vrijeme konzumiranja i pribor koji se servira u odnosu na dob i motoričke sposobnosti djece.
Djeca u 10 satnom programu dobivaju 4 obroka (doručak, užina 1, ručak, užina 2).
-
Doručak je u svim odgojnim skupinama dostupan od 8 do 9 sati.
-
Užina 1 se poslužuje u 10 sati
-
Užina 2 se poslužuje u svim skupinama od 14:15 sati
-
Vrijeme ručka ovisi o objektu i dobnoj skupini:
Za djecu koja u sklopu desetosatnog programa ostaju u poslijepodnevnom dežurstvu osiguran je dodatni obrok.
U DV Zvončić se obroci pripremaju po principima HACCP sustava, koji je preduvjet za higijenski sigurnu hranu.
Obroci se 4 puta godišnje analiziraju u Zavodu za javno zdravstvo (slučajni uzorak), a utvrđuje se količinska i vrijednosna dostatnost, higijenska ispravnost i uravnoteženost prehrane.
Provođenje HACCP sustava nadziru viša medicinska sestra Katarina Hudi i glavna kuharica Višnja Meštrović uz pomoć HACCP tima.
Ispiši stranicu