Kako podržati mentalno zdravlje djece u doba korona virusa

Poštovani roditelji,

 

unatoč popuštanju mjera i izbivanju brojne djece iz vrtića koje donosi dolazak ljeta, njihovo osnažiivanje i dalje ostaje naš prioritet, posebno u svjetlu ponovnog porasta broja zaraženih s kojim se suočavamo.

 

 

U okviru djelovanja Povjerenstva otvorena je online platforma Podrška na dlanu. Platforma objedinjuje resurse za djecu, mlade, njihove roditelje i stručnjake usmjerene na njihovu dobrobit (odgajatelji, nastavnici, stručni suradnici, stručnjaci mentalnog zdravlja), čiji su autori stručnjaci zagrebačkih ustanova koje izravno rade s djecom, mladima i njihovim obiteljima.
Cilj platforme je omogućiti što širu dostupnost sadržaja koji pomažu razvoju otpornosti te na taj način osnaživati djecu i njihovu okolinu.

Poveznica na stranicu Podrška na dlanu:  https://zagreb.hr/podrska-na-dlanu/158212
 

Na sljedećoj poveznici možete pronaći pristup materijalima za djecu i roditelje:  https://we.tl/t-lK05kb4JJj 

Više o stranici Podrška na dlanu: https://we.tl/t-BQXQWAb3J0 


Poštovani roditelji,

ova rubrika zamišljena je kao zbir  materijala, slikovnica i tekstova koji će vama, a time i vašoj djeci, pomoći u lakšem nošenju s trenutnom situacijom.
Jer da bi vi kao roditelj bili dobri, i sami morate biti dobro.

Pozdravlja vas vaša psihologinja i donosim vam sljedeće:

  • Ti si moj heroj - slikovnica kako djeca mogu pomoći u borbi protiv korona virusa - napisala djeca za djecu svijetaIspiši stranicu